Zwemvijvers

Zwemvijver laten maken

Uw eigen zwemvijver laten aanleggen

De zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad. Zomers is het water aangenaam en kun je zwemmen in je eigen tuin, in de winter kunnen we deze verwarmen voor optimaal zwemplezier. De rest van het jaar ziet hij er mooi en natuurlijk uit. Wilt u een zwemvijver laten aanleggen? Zo gaan wij te werk:

Zwemvijver laten aanleggen

Optimaal zwemplezier in natuurlijk water.

Zwemvijver laten aanleggen
Zwemvijver laten aanleggen Heerhugowaard
Een eigen zwemvijver

De voordelen

Optimaal zwemplezier

Wat is er lekkerder dan in uw eigen tuin een duik te kunnen nemen?

Verwarmbaar

U kunt ervoor kiezen om de zwemvijver in de wintermaanden te laten verwarmen.

Natuurlijke look

Het gehele jaar ziet de zwemvijver er mooi en natuurlijk uit.

Vrijblijvende offerte

Vraag altijd vrijblijvend een offerte op maat aan.

Het systeem

Helofyten plantenfilter

De zwemvijver wordt voorzien van een natuurlijk plantenfilter genaamd een Helofytenfilter. Een Helofytenfilter ook wel moerasfilter genoemd is een filter dat met behulp van Helofytenplanten en lavastenen afvalwater zuivert tot een kwaliteit die onschadelijk is voor het milieu. Hierdoor kan er veilig gezwommen worden en blijft het water helder en schoon.

Drainage buizen

Naast het planten van Helofytenplanten en zuurstofplanten om de kwaliteit van het water te zuiveren maken wij gebruiken van drainagebuizen. Deze buizen liggen onder in het plantenfilter en zal het aangezogen water van de vijver via de onderkant het plantenfilter in pompen. Deze buizen persen het water met zuurstof langs de wortels van de planten waar de laatste fase van de zuivering plaats vindt.

Het filterkamer

In het filterhuis staan alle benodigdheden om het water rond te pompen en te zuiveren. Dit doen wij door middel van het water aan te zuigen vanuit de vijver, deze wordt naar een zeefbocht geleid en via de pomp naar een zandfilter waar het water van daaruit naar de drainagebuizen gaat om vervolgens via het Helofytenfilter terug te stromen de zwemvijver in.

Helofyten plantenfilter
118358221_3235537663195461_3655557524243059475_n
Youri Hermans

Wilt u een zwemvijver laten aanleggen?